۳ نتیجه برای شبکه اجتماعی
کمالالدین قضاوتی قضاوتی، علیرضا نوروزی،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده
امروزه شبکههای اجتماعی برخط (OSNs) یکی از محبوبترین رسانهها برای ارتباط، اشتراکگذاری و انتشار حجم قابل توجهی از اطلاعات است. محبوبیت OSNها اغلب با چالش رفتار با پیامهای ناخواسته و اهداف مخرب پنهان در آن همراه است. براساس مطالعات اخیر، کاربران شبکههای اجتماعی بهراحتی جزئیات محرمانه و شخصی خود را در معرض دید دیگران قرار میدهند. سوء استفاده از این اطلاعات میتواند در دنیای مجازی و حقیقی آسیب هایی به همراه داشته باشد. در این مقاله، دستهبندی اصلی حملات به امنیت و محرمانگی شبکههای اجتماعی برخط در چهار دسته حملات کلاسیک، مدرن، ترکیبی و حملات ویژۀ کودکان بیان شده است. راههای مقابلهای که میتوان برای حفاظت از کاربران OSN در برابر انواع مختلف حملات بهکار رود، از طرف اپراتورهای شبکه اجتماعی، شرکتهای امنیتی و پژوهشگران ارائه شده است. در انتها نیز هشت راهکار پیشگیری از این تهدیدها ارائه شده است.
فریبا صادقی، امیر جلالی بیدگلی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده
شایعات، اخبار تأییدنشده و اغلب اشتباهی هستند که بهصورت وسیع در سطح جامعه منتشر و موجب سلب اعتماد یا افزایش کاذب اعتماد گرههای یک شبکه به یک نهاد یا موضوع میشوند. با فراگیرشدن شبکههای اجتماعی در سالهای اخیر، بهرغم کاربردهای مثبت آنها، انتشار شایعات سادهتر و شایعتر شده است. شایعات یک چالش امنیتی در شبکههای اجتماعی محسوب میشوند، چون یک گره بدخواه میتواند با انتشار یک شایعه بهسهولت، اهداف خود را بدنام و یا منزوی کند. ازاینرو تشخیص شایعات چالش مهمی در سازوکارهای امنیت نرم مانند اعتماد و شهرت است. پژوهشگران تاکنون روشهای مختلفی را جهت مدلسازی، تشخیص و پیشگیری از شایعه ارائه دادهاند. در این پژوهش روشهای تشخیص شایعه در شبکههای اجتماعی مرور خواهند شد. در ابتدا بهصورت اجمالی ویژگیهای مورد استفاده در پژوهشهای پیشین را مورد بررسی قرار میدهیم؛ سپس رویکردهای مورد استفاده را بررسی خواهیم کرد و مجموعه دادههایی را که بیشتر مورد استفاده قرار گرفتهاند، معرفی میکنیم. در پایان، چالشهایی که برای پژوهشهای آینده در زمینه کاوش در رسانههای اجتماعی برای تشخیص و حل شایعات وجود دارد، معرفی شده است.
ابراهیم صحافی زاده، بهروز ترک لادانی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده
در سال های اخیر، رواج شایعات در شبکه های اجتماعی که به ویژه با هدف فریب افکار عمومی ساخته می شوند، به یکی از نگرانی های جدی در جوامع مختلف تبدیل شده است. شایعات می تواند با قصد آسیب رسانی در حوزه های مختلف مدیریتی و انجام عملیات جنگ نرم تهیه و هدایت شود. بنابراین، با توجه به حجم بالای شایعات و لزوم کنترل سریع آن ها، توسعه مدل هایی برای تحلیل نحوه انتشار شایعات و ارزیابی کارایی و اثربخشی ساز و کارهای مختلف مقابله با شایعه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مقاله مدلی برای انتشار و کنترل شایعه به عنوان یک تهدید نرم در شبکه های اجتماعی ارائه شده است. این مدل با تکیه بر ساز و کارهای امنیت نرم مانند اعتماد، اعتبار منابع و منتشرکنندگان خبر و رتبه دهی به خبر، شایعه را با استفاده از خرد جمعی کنترل می کند. مدل پیشنهادی به صورت شبیه سازی عامل‐مبنا بر روی دو شبکه باراباسی‐آلبرت و شبکه ای از مجموعه داده های واقعی توییتر با استفاده از روش مونت کارلو ارزیابی شده است. نتایج ارزیابی نشان می دهند که ساز و کار پیشنهادی کنترل شایعه می تواند روشی کارا برای کنترل شایعه در شبکه های اجتماعی باشد و توسعه دهندگان این شبکه ها می توانند با استفاده از روش پیشنهادی و ارائه امکانات لازم بستری برای خودکنترلی شایعه توسط کاربران فراهم نمایند.