[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
آمارنشریه::
نمایه سازی::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شاپا
شاپای چاپی: 3047-2476
..
آمار نشریه

مقالات منتشر شده: 153
نرخ پذیرش: 62.7
نرخ رد: 37.3
میانگین داوری: 196 روز
میانگین انتشار: 42 روز

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای جرایم سایبری

امین پژوهش جهرمی، افسانه زمانی جباری،
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

هدف مقاله حاضر، مطالعه تداوم چرخه جرایم سایبری و ارائه راه‌کارهایی برای مدیریت پیشگیری از تحقق آن است. جرایم سایبری طیفی را شامل می‌شود که یک سمت آن متّکی بر فناوری است و سوی دیگر، بر روابط بین‌فردی تکیه دارد. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نوع، کیفی و با توجه به نحوه گردآوری‌ داده‌ها، کتابخانه‌ای و مبتنی بر مطالعه منابع برخط داخلی و خارجی است. مقاله با بررسی ادبیات موضوعی، نتیجه می‌گیرد فاصله زمانی میان عرضه فناوری و بروز جرم مرتبط و وضع قوانین کیفری، متناسب نیست و اغلب امکان انتقال تجربه جرایم سنّتی به حوزه سایبری وجود ندارد؛ لذا با توجه به گسترده‌بودن این پدیده، چارچوب قانونی مناسب، پویا و چابک، نیاز ضروری برای پژوهش و تعقیب آن است. این پژوهش به برخی راه‌بردهای پیشگیرانه همچون ارزیابی تهدید و تحلیل راه‌بردی، توسعه همکاری‌های ملّی، منطقه‌ای و بین‌المللی، و افزایش آگاهی و آموزش اشاره می‌کند.
افسانه زمانی جباری، امین پژوهش جهرمی،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

هدف مقاله حاضر، پاسخ به این پرسش است که جرایم سایبری مجازی چگونه در قلمرو حقوق جزا قرار گرفته و بر اساس چه مبانی و شرایطی جرم‌انگاری می‌شوند. با وجود رقم پرشمار حضور کاربران اینترنت در دنیاهای مجازی، پژوهش‌های محدودی به‌ویژه در مورد کیفیت ارتکاب، گستره و شمول، هویت مجرمان و بزه‌دیدگان و نیز پیامدهای ناشی از وقوع جرایم سایبری مجازی انجام شده است. پژوهش حاضر با بهره‌گیری از هستی‌شناسی فلسفی و هم‌چنین فلسفه حقوق، به تبیین شرایط لازم و کافی برای قرار‌گرفتن جرایم سایبری مجازی در زیرمجموعه حقوق جزا پرداخته و نتیجه می‌گیرد شرط لازم برای آن که کنش سایبری مجازی به‌عنوان یک جرم، زیرمجموعه قوانین کیفری قرار گیرد، حصول یک نتیجه و پیامد فرامجازی است و شرط کافی آن است که نتیجه چنین ماهیتی، مداخله در آزادی شهروندان را با استفاده از قانون مجازات بر اساس یکی از اصول محدود کننده آزادی فینبرگ توجیه کند.

علیرضا مشیراحمدی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

شکل‌گیری و توسعه شبکه جهانی اینترنت، نقشی اساسی در ظهور و بروز بزه‌کاران و بزه‌های نوین داشته است. وابستگی روزافزون کشورها به اینترنت و تحولات سریع فناوری‌های جدید نیز بر میزان این آسیب‌پذیری افزوده است. این در حالی است که برخلاف حصول پیشرفت‌های بسیار در عرصه‌های مادی، جوامع بشری از منظر حقوقی و مقابله با جرایم سایبری وضع مطلوبی نداشته‌ و در این زمینه موفق عمل ‌نکرده‌اند. چنین موضوعی سبب شده تا در طول دو دهه گذشته جرایم سایبری به یک چالش بحث‌برانگیز در پژوهش‌های جرم‌شناسان و یک نگرانی رو‌به‌رشد برای سیاست عمومی بدل شود؛ بنابراین لازم است تا برای درک صحیح و جلوگیری از این جرایم، همه ابعاد لازم در این خصوص موردتوجه قرار گیرد. در این مقاله قصد داریم تا ضمن تبیین مفهوم، خصوصیات و چالش‌های موجود در مواجهه با جرایم سایبری، تدابیر پیش‌گیرانه و مقابله با آن را نیز موردبررسی قرار دهیم.


الناز کتانچی، بابک پورقهرمانی،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده

 
همه گیری COVID-۱۹ یک رویداد قابل توجه و بی‌سابقه بود که زندگی میلیاردها شهروند را در سطح جهان تغییر داد و نتیجه‌ی آن چیزی بود که از نظر هنجارهای اجتماعی و نحوه زندگی و کار با عنوان جدید شناخته می‌شود. گذشته از تأثیر خارق العاده بر جامعه و تجارت به طور کلی، این همه گیری مجموعه‌ای از شرایط منحصر به فرد مربوط به جرایم اینترنتی را ایجاد کرد که جامعه و تجارت را نیز تحت تأثیر قرار داد. افزایش اضطراب ناشی از این بیماری همه گیر، احتمال موفقیت حملات سایبری را با افزایش تعداد و دامنه حملات سایبری افزایش می‌دهد. این مقاله، همه گیری COVID-۱۹ را از منظر جرایم اینترنتی تجزیه و تحلیل کرده و طیف وسیعی از حملات سایبری را که در سطح جهانی در طی همه گیری تجربه کرده‌اند، برجسته می‌کند. حملات سایبری در چارچوب رویدادهای مهم جهانی تجزیه و تحلیل می‌شوند تا شیوه عمل حملات سایبری را آشکار سازند. این تحلیل نشان می‌دهد که چگونه به دنبال چیزی که به نظر می‌رسد فاصله زیادی بین شیوع ابتلا به همه گیری در چین و اولین حمله سایبری مرتبط با COVID-۱۹ وجود دارد، حملات به طور پیوسته، شیوع بیشتری پیدا می‌کنند تا جایی که در بعضی از روزها، ۳ یا ۴ حمله سایبری منحصر به فرد گزارش می‌شد. این تحلیل با استفاده از بررسی‌ها در کشور انگلستان به عنوان یک مطالعه موردی نشان می‌دهد که چگونه مجرمان اینترنتی از وقایع مهم و اطلاعیه‌های دولتی برای ساخت و طراحی دقیق کمپین‌های جرایم اینترنتی استفاده می‌کنند.

صفحه 1 از 1     

دوفصل نامه علمی  منادی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات( افتا) Biannual Journal Monadi for Cyberspace Security (AFTA)
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4710