۴ نتیجه برای سالاری فرد
راضیه سالاری فرد، علیرضا جواهری،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده
یکی از نکات حائز اهمیت در علم اطلاعات، چگونگی رمزنگاری دادهها برای محافظت از دسترسی غیرمجاز یا دستکاری آنها است. به این منظور ماژولهایی برای رمزنگاری طراحی میشوند تا فرآیندهای رمزنگاری را به درستی پیادهسازی کنند. حال چالشی که به وجود میآید محافظت از خود این ماژولها است، بنابراین پس از طراحی یک ماژول نیاز به ارزیابی امنیت آن تحت یک طرحواره داریم تا اطمینان پیدا کنیم که الزامات امنیتی به خوبی فراهم شده اند. از مهمترین طرحوارههای ارزیابی می توان به CMVP اشاره کرد. این برنامه شامل استانداردهایی است که یکی از اساسیترین آنها استاندارد ISO/IEC ۱۹۷۹۰ میباشد که در ۴ سطح امنیتی و ۱۱ حوزه الزامات تدوین شده است. هدف از این پژوهش، تشریح این سطوح و حوزهها با تأکید بر حوزه الزامات امنیت فیزیکی و امنیت غیر تهاجمی است، زیرا که این دو حوزه از رایجترین حوزههای حملات به ماژول رمزنگاری میباشد. همچنین یکی از مهمترین اصولی که در کشور توجه کمتری به آن شده است ارزیابی ماژولهای رمزنگاری بومی است. ارزیابی این ماژولها تحت استانداردهای جهانی و در آزمایشگاههای ارزیابی امنیتی کشور بسیار ضروری و موجب تقویت زیرساختهای امنیتی است.
علی نوری خامنه، راضیه سالاری فرد، هادی سلیمانی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده
یکی از روش های معمول برای مقابله با حملات کانال جانبی، روش نقاب گذاری است. ارائه یک روش نقاب گذاری امن و کارا برای پیاده سازی سخت افزاری الگوریتم های رمزنگاری به خاطر وجود گلیچ و تأثیر آن بر نشت اطلاعات، از موضوعات مهم در حوزه رمزنگاری کاربردی است که طی سالیان اخیر توجهات بسیاری را به خود جلب کرده است. یکی از این روش های ارائه شده که با فرض رخ دادن گلیچ ایمن است، روش پیاده سازی آستانه است که براساس آن، روش های متنوعی برای نقاب گذاری پیاده سازی الگوریتم های رمزنگاری در سخت افزار ارائه شده است. طرح DOM یکی از روش های نقاب گذاری بر اساس طرح آستانه است که تا کنون برای پیاده سازی الگوریتم های رمزنگاری گوناگونی نظیر AES ،ارائه شده است. تأخیر زمانی زیاد، یکی از چالش هایی است که در این پیاده سازی وجود دارد. با توجه به اهمیت تأخیر زمانی در برخی کاربردهای عملی، اخیراً محققین راهکارهایی را به منظور کاهش تأخیر زمانی و تعداد بیت های تصادفی مورد نیاز برای نقاب گذاری به روش DOM در پیاده سازی جعبه جانشانی AES ارائه کرده اند که مبتنی بر حذف مرحله فشرده سازی است که علی رغم کاهش تأخیر زمانی و تعداد بیت های تصادفی مورد نیاز منجر به افزایش مساحت جعبه جانشانی و همچنین افزایش تعداد سهم های خروجی می شود. هدف از ارائه این مقاله، بهبود طرح های پیشین برای پیاده سازی امن و بدون تأخیر زمانی جعبه جانشانی AES براساس طرح DOM است به گونه ای که ضمن حفظ ویژگی تأخیر زمانی صفر سیکل، مساحت مورد نیاز و همچنین تعداد سهم های خروجی برای پیاده سازی کاهش پیدا می کند. نتایج به دست آمده، نشان می دهد که درطرح پیشنهادی تعداد سهم های خروجی ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است. همچنین طرح پیشنهادی در این مقاله در بسترهای ASIC و FPGA پیاده سازی شده است. مساحت پیاده سازی ASIC با استفاده از کتابخانه Nangate ۴۵nm بیش از ۴۶ درصد نسبت به کارهای پیشین کاهش یافته است. علاوه بر این نتایج پیاده سازی FPGA با استفاده از دستگاه ۵-Virtex Xilinx نشان می دهد که تعداد LUTها نیز ۳۹ درصد کاهش پیدا می کند.
محمدرسول آخوندی زردینی، راضیه سالاری فرد،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده
رمزنگاری خم بیضوی در مقایسه با سایر رمزنگاری های نامتقارن، با طول کلید کوتاه تر امنیت یکسانی ایجاد می کند. بنابراین بسیار مورد توجه و در بسیاری از سرویس ها مورد استفاده قرار گرفته است. یکی از خم های امن که به تازگی مورد توجه قرار گرفته، خم ادواردز ۲۵۵۱۹ پیچ خورده است که توسط NIST استاندارد شده است. پرهزینه ترین عملیات در رمزنگاری خم بیضوی ضرب نقطه ای است، که خود این عملیات از ضرب پیمانه ای استفاده می کند. بنابراین اگر بتوان ضرب پیمانه ای سریعی ارائه داد، سرعت ضرب نقطه ای به شکل چشم گیری افزایش پیدا خواهد کرد. در این مقاله به کمک الگوریتم ضرب کاراتسوبا و با هدف بهبود ضرب نقطه ای روی خم ادواردز ۲۵۵۱۹ پیچ خورده، یک معماری ضربانی طراحی و پیاده سازی شده است. ضرب کننده پیشنهادی دارای ۴ سطح رجیستر در معماری ضربانی است. این معماری ضمن بهره بردن از مزیت معماری های ضربانی (تأخیر مسیر بحرانی کم) تعداد سیکل زمانی کمی دارد. مزیت دیگر این ضرب کننده بهره وری بالای آن به هنگام به کارگیری در ضرب نقطه ای روی خم ادواردز ۲۵۵۱۹ پیچ خورده است. این ضرب کننده در مقایسه با کارهای پیشین ۲۸ درصد بهبود در سرعت داشته است. همچنین ضرب نقطه ای حاصل از به کارگیری آن نیز ۵۵ درصد بهبود سرعت نسبت به کارهای پیشین دارد.
رضا رشیدیان، راضیه سالاری فرد، علی جهانیان،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده
ﺍﻓﺰﺍیش ﺗﻮﺍﻥ پرﺩﺍﺯشی کامپیوﺗﺮﻫﺎی کوﺍﻧﺘﻮمی، ﺁﺳﯿﺐپذیری ﺍلگوﺭیتمﻫﺎی کلاسیک ﺭﺍ ﺟﺪیﺗﺮ ﺧﻮﺍﻫﺪ کرﺩ. ﺑﻨﺎﺑﺮﺍین ﺑﻪکاﺭگیری ﺭﻣﺰنگاﺭی پساکوانتومی ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺿﺮﻭﺭی ﺍﺳﺖ. ﺍلگوﺭیتمﻫﺎیی ﺍﺯ گوﻧﻪﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺭﻣﺰنگاﺭیﻫﺎی پساکوﺍﻧﺘﻮمی همچوﻥ مشبکهﻣﺒﻨﺎ ﻭ کدﻣﺒﻨﺎ ﺩﺭﺣﺎﻝ طی ﻣﺮﺍﺣﻞ ﻧﻬﺎیی ﺍﺳﺘﺎﻧﺪﺍﺭﺩﺳﺎﺯی ﺭﻗﺎﺑﺖ NIST ﻫﺴﺘﻨﺪ که ﺍﻧﺘﻈﺎﺭ میﺭﻭﺩ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ کامپیوﺗﺮﻫﺎی کوانتومی ﺍﻣﻦ ﺑﺎﺷﻨﺪ. یکی ﺍﺯ ﺍلگوﺭیتمﻫﺎی KEM مشبکه ﻣﺒﻨﺎی ﻣﻮﺭﺩ ﺗﻮﺟﻪ ﺍین ﺭﻗﺎﺑﺖ NTRU Prime ﺍﺳﺖ. چاﻟﺶ ﺍصلی ﺩﺭ پیاﺩﻩﺳﺎﺯی ﺍین گوﻧﻪ ﺍلگوﺭیتمﻫﺎ ﻣﺤﺎﺳﺒﺎﺕ سنگین ﺿﺮﺏ چندﺟﻤﻠﻪﺍی ﺭﻭی ﺣﻠﻘﻪ میﺑﺎﺷﺪ. ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ Number Theoretic Transform ﺿﺮﺏ چندﺟﻤﻠﻪﺍی ﺭﺍ میﺗﻮﺍﻥ ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﺷﺒﻪخطی O(n log n) ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺩﺍﺩ که ﻋﻤﻮﻣﺎً ﺍﺯ ﺳﺎﺧﺘﺎﺭ پرﻭﺍﻧﻪﺍی ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺍﻓﺰﺍیش کاﺭﺍیی ﺩﺭ پیاﺩﻩﺳﺎﺯی ﺳﺨﺖﺍﻓﺰﺍﺭی ﺁﻥ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ میﺷﻮﺩ. ﺩﺭ ﺍین ﻣﻘﺎﻟﻪ ، ﺩﻭ ﺍیدﻩی ﺍﺩﻏﺎﻡ ﺣﺎﻓﻈﻪﻫﺎی ﻗﺎﺑﻞ یکپارچهﺳﺎﺯی ﻭ ﺣﺬﻑ ﺗﻘﺎﺭﻥ ﺩﺍﺩﻩﻫﺎی پیش پرﺩﺍﺯﺵ ﺷﺪﻩ ﻣﻄﺮﺡ ﻭ ﻫﺮیک ﺟﺪﺍگاﻧﻪ پیاﺩﻩﺳﺎﺯی گرﺩیدﻧﺪ . کاﺭ ﻣﺎ ﺩﺭ ﻣﻘﺎیسه ﺑﺎ ﺑﻬﺘﺮین پیاﺩﻩﺳﺎﺯی ﻫﺎی ﺿﺮﺏ ﻣﻮﺭﺩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺩﺭ NTRU Prime ﺭﻭی FPGA تا پیش ﺍﺯ ﺍین نگاﺭﺵ، ﺑﺎ ﺑﺎﺯﻃﺮﺍحی ﻭ ﺍﺻﻼﺡ ﺷﯿﻮﻩی ﺑﻪکاﺭگیری ﻭ ﺳﺎﺧﺘﺎﺭ ﺫﺧﯿﺮﻩﺳﺎﺯی ﺩﺍﺩﻩﻫﺎی پیش پرﺩﺍﺯﺵ ﺷﺪﻩ ﺳﺒﺐ ﺍﻓﺰﺍیش ۷ ﺩﺭﺻﺪی ﻭ ﺩﺭ ﻋﯿﻦ ﺣﺎﻝ کاﻫﺶ ﺗﻮﺍﻥ ﻣﺼﺮفی ﻭ کاﻫﺶ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ۱۴ ﺩﺭﺻﺪی ﻓﺮکاﻧﺲ ﻣﻨﺎﺑﻊ LUT ﺑﻪ کاﺭ ﺭﻓﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ. کاﻫﺶ ﺗﺄﺧﯿﺮ ﺣﺎﺻﻞ ﺷﺪﻩ ﺗﻮﺃﻡ ﺑﺎ کاﻫﺶ ﺣﺠﻢ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻣﺼﺮفی ﺍﻓﺰﺍیش کاﺭﺍیی ﺭﺍ ﻧﺸﺎﻥ میﺩﻫﺪ.