۵ نتیجه برای جعفری نویمی پور
متین چیرگی، دکتر نیما جعفری نویمی پور،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
رایانش ابری به عنوان یکی از فناوریهای پیشرفته در جوامع امروزی مطرح میباشد و یکی از مزیتهای مهم آن کاهش هزینههای زیرساختی است. امروزه رایانش ابری توسط طیف گستردهای از سازمانها مورد استفاده قرار میگیرد و به سرعت به یک سرویس محاسباتی مهم در اینترنت تبدیل شده است. اعتماد یکی از چالش های مهم در حوزه رایانش ابری محسوب میشود که نقش مهمی در عملکرد سیستم دارد، اعتماد به عنوان یک راهحل امنیتی در برابر موجودیتهای مخرب است. موجودیتهای مخرب با قرار دادن پیام های غلط و نطرات غیر واقعی در شبکه موجب گمراهی موجودیتهای دیگر میشوند که بایستی در شبکه شناسایی شده و در نهایت حذف شوند. انتظار میرود اکثریت این موجودیت ها در شبکه، مورد شناسایی قرار گیرند. در این مقاله روشهای متفاوتی برای شناسایی موجودیتهای مخرب با استفاده سه معیار اندازهگیری همبندی درجه وارده، درجه خارجه و اعتبار ارائه شده اند که بر اساس ارزیابی های صورت گرفته این روش ها قادر به شناسایی %۹۲ از موجودیتهای مخرب هستند.
خانم پرینا علامیر، دکتر نیما جعفری نویمی پور،
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۴ )
چکیده
با توجه به محبوبیت شبکه های اجتماعی، نیاز به شناخت کاربران قابل اعتماد به یک نگرانی اصلی تبدیل شده است. همچنین، با رشد سریع شبکههای اجتماعی و با توجه به این که امروزه بخش عمدهای از تعاملات، بین افراد ناشناس صورت میگیرد، اعتماد نقش مهمی در شکلگیری روابط بین کاربران ایفا میکند. از طرفی با افزایش رفتارهای مغرضانه در شبکههای اجتماعی، توانایی ارزیابی میزان قابلیت اعتماد، تاثیر مهمی در تصمیمگیریهای کاربران دارد. روش ارزیابی اعتماد میتواند با استفاده از روابط کاربران یک شبکه اجتماعی، میزان قابل اعتماد بودن یک شخص ناشناس را از دیدگاه کاربری که قصد اعتماد به وی را دارد، تخمین زده و به وی پیشنهاد دهد. سپس کاربر براساس اعتماد ارزیابی شده، در مورد تعامل با فرد ناشناس تصمیمگیری می کند. با وجود اهمیت ارزیابی اعتماد در شبکههای اجتماعی، سنجش ارزش اعتماد براساس کیفیت خدمات و سوابق تماس تا کنون مورد بررسی قرار نگرفته است. لذا، در این مقاله، یک مدل ترکیبی برای ارزیابی اعتماد براساس کیفیت خدمات و سوابق تماس ارائه شده است. بر این اساس، میتوان مقادیر اعتماد را با استفاده از اطلاعاتی در مورد روابط کاربران، پیش بینی کرد. در این پژوهش، سعی بر این است تا با توجه به ویژگیهای حاکم بر روابط کاربران در شبکههای اجتماعی، مدلی ارائه شود که دقت بالائی در پیش بینی مقادیر اعتماد داشته باشد. علاوه بر این، شناسایی کاربران قابل اعتماد با استفاده از خطا، دقت و جامعیت محاسبه می گردد. با بررسی نتایج مقایسهای، مشاهده میشود که روش پیشنهادی کاربران غیر قابل اعتماد کمتری نسبت به روشهای دیگر دارد. همچنین، روش پیشنهادی از دسترسی کاربران غیر قابل اعتماد بیشتر جلوگیری میکند و افراد قابل اعتماد را با دقت بیشتری نسبت به روشهای دیگر میتواند تشخیص دهد.
سیده زینب محمدی، دکتر نیما جعفری نویمی پور،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
رایانش ابری یک مدل رایانشی بر پایه شبکه هایکامپیوتری و الگویی تازه برای عرضه، مصرف و تحویل خدمات رایانشی با بهکارگیری شبکه بوده و امنیت چالش بزرگ بر سر راه استقرار و کاربردِ آن در مقیاس وسیع است. لذا در تصمیم گیری برای انتخاب یک ارائهدهنده خدماتابری مناسب، اعتبارسنجی ارائهدهنده امری اجتنابناپذیر خواهد بود. بر ایناساس در این مقاله انواع ویژگیها و روشهای مقایسه ارائهدهندگان خدماتابری مطالعه شد تا یک رویکرد جامع برای اعتبارسنجی ارائهدهندگان خدماتابری پیشنهاد شود. یافتههای تحقیق نشان داد؛ علیرغم اینکه پژوهشگران، مجموعهای از ویژگیها را برای مقایسه ارائهدهندگان خدمات ابری، پیشنهاد دادهاند؛ اما اغلب مقایسههای انجامشده شهودی بوده و رویکرد علمی خاصی برای مقایسه به خصوص در حوزه اعتبارسنجی (بر حسب نیازهای کاربران) پیشنهاد نشده است. با جمعبندی ویژگیهای مطالعهشده و فرمولهسازی آنها، ده ویژگی عمومی و اختصاصی برای سنجش اعتبار ارائهدهنگان خدماتابری، پیشنهاد شد. باتوجه بهاینکه دانش دستهبندی و خوشهبندی بر بررسی ویژگیها استوار است؛ به نظر میرسد بتوان باتکیه بر ویژگیهای معرفی شده در این مقاله، مساله تشخیص ارائهدهندگان ابری معتبر و نامعتبر را به عنوان یک مساله دستهبندی حل کرد. برای حل چنین مسالههایی راهحلهای متفاوتی وجود دارد؛ که شبکههایعصبیمصنوعی یکی از آنهاست.
آقای مرتضی کریمی، دکتر نیما جعفری نویمی پور،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
شبکههای حسگر بیسیم[۱] بهسرعت در حال رشد در زمینه پژوهشی، کاربردی، عملیاتی و تجاری هستند. این نوع شبکهها جهت نظارت بر یک ناحیه دلخواه و افزایش امنیت محیطهای مورد بررسی بسیار مورد استفاده قرار میگیرند. تواناییهای بیشمار این نوع شبکهها در قبال هزینه اندک، سبب شده است تا نقشهای زیادی درزمینههای مختلف ایفا کنند. شبکههای حسگر بیسیم در مقیاس بزرگ از چند صد تا چند هزار گره حسگر ایجاد میشوند که طبیعتاً این مقیاس، چالشهای فنی بسیار زیادی را بهدنبال خواهد داشت. یکی از مهمترین و اساسیترین چالش، مسئله پوشش[۲] و همچنین امنیت در شبکههای حسگر بیسیم است. پوشش، اصلیترین و پایهایترین هدف ایجاد و استقرار شبکه حسگر بیسیم است، چون پوشش با درجه کیفیت[۳]، چگونگی و مدتزمان توانایی حسگرها برای تشخیص پارامترها و اهداف از پیش تعیینشده در مناطق و همچنین هزینه پیادهسازی ارتباط مستقیم دارد. در این مقاله، روشهای بهبود امنیت اماکن عمومی بهکمک افزایش پوشش مناطق با استفاده از شبکه حسگر بیسیم و امنیت این اماکن مورد مطالعه و بررسی قرار داده شده است. نتایج حاصل نشان میدهد با اتخاذ یک پوشش مناسب و بهینه علاوهبر اینکه با کمینه تعداد حسگرها، کل محیط را میتوان پوشش داد، بلکه امنیت اماکن تحت نظارت شبکه را با تعداد گرههای کمتر، میتوان افزایش داد.
[۱] Wireless Sensor Network
[۳] Quality of Service
۴ Coordinator
سعید سیدی، نیما جعفری نویمی پور،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده
فناوری اکـسید فــلز نیمههادی مکـمل یک روش محبوب و فراگیر در طراحی مدارات الکترونیکی و دیجیتالی است. ولی در این فناوری، کاهش در سطح زیر میکرون بهسادگی امکانپذیر نیست؛ بدین دلیل فناوری آتوماتای سلولی کوانتومی نقطهای در سطح نانو بهعنوان یک فناوری پیشتاز درزمینه نانو و روشی جدید جهت طراحی مدارات دیجیتال و کاهش توان مصرفی معرفی گردید. آتوماتای سلولی کوانتومی نقطهای در سطح نانو یک روش جدید برای انجام محاسبات با انتقال اطلاعات از طریق اندرکنش سلولهای کوانتومی را بیان میکند. ابعاد کوچک، سرعتبالا، توان مصرفی پایین و تأخیر کم از ویژگیهای اصلی این فناوری است. طراحی مدارات ایمن با امنیت بالا در فناوری آتوماتای سلولی کوانتومی نقطهای در سطح نانو با در نظر گرفتن ارتباطات بین سلولی و مصرف توان کم، فضای مصرفی بهینه، برای طراحان امری بسیار مهم و حائز اهمیت است. لذا، در این مقاله ابتدا آتوماتای سلولی کوانتومی نقطهای در سطح نانو شرح دادهشده است و سپس سلولهای کوانتومی، ساختارهای مهم در این فناوری، مبحث زمانبندی و نکات مهم در مدارات آتوماتای سلولی کوانتومی نقطهای در سطح نانو مطرح گردیده است و درنهایت مروری بر پژوهشهای ارائهشده درزمینه امنیت نظیر مدار رمزنگاری در ارتباط بین مدارات در فناوری آتوماتای سلولی کوانتومی نقطهای در سطح نانو صورت گرفته است. درنهایت ساختارها، مدارات و صحت عملکرد آنها مورد تحلیل و بررسی قرارگرفته است. نتایج حاصل نشان میدهد که میتوان با روشهایی همچون طراحی مدار با دروازه Abtash، استفاده از منطق برگشتپذیر در دروازه فینمن، کلید برگشتپذیر با مدار فردکین و پیادهسازی فرآیند رمز گزاری رمزگشایی، امنیت و قابلیت اطمینان به مدارات در ارتباطات نانو بر اساس آتوماتای سلولی کوانتومی نقطهای در سطح نانو را افزایش داد.